FASTIGHETSUTVECKLING

Koncepthus arbete med fastighetsutveckling stävar efter att genom utveckling och optimering av fastigheters användning skapa mervärde på både kort och lång sikt. Koncepthus söker olika typer av fastigheter att utveckla till bostäder, befintliga hus och villor eller lokaler i lägenhetshus. Även hyreshus för ombildning till bostadsrätter. Koncepthus samarbetar med Jurideko Fastighetspartner, som stödjer bostadsrättsföreningar och byggbolag med juridisk och ekonomisk expertis.

 

Ekerö

Koncepthus förvärvade i april 2017 en 11 hektar stor naturtomt på Ekerö. Fastigheten angränsar till Mälaren och direkt i väster ligger bostadsområdet Sandudden. Ekerö kommun har påbörjat arbetet med detaljplan för småstad och bussgata i området och Koncepthus plan för fastigheten är att driva detaljplan för byggnation av bostäder. 

 

 

Convertere

I det gemensamägda bolaget Convertere, med MZ Bygg och Make Space, konverterar och ombildar vi gamla lokaler, råytor och vindar till nyproducerade lägenheter. Här kan du läsa mer om Convertere och våra projekt.

 

 

Avslutade projekt

 

Finntorp, Nacka
Koncepthus förvärvade i maj 2016 en tidigare restauranglokal med bygglov för 4 stycken lägenheter på ca 160 kvm i Brf Bergängen i Finntorp centrum. Byggnationen påbörjades i juni 2016 och lägenheterna stod färdiga i december samma år. Försäljning av lägenheterna skedde under januari-februari 2017.   

 

Stånddrabanten 11, Mälarhöjden, Stockholm
Bostadsfastighet med vattenutsikt i exklusiva Mälarhöjden med närhet till goda kommunikationer. Fastigheten renoverades, byggdes ut och konverterades till lägenheter som säljs i bostadsrättsform. Byggnationen påbörjades första kvartalet 2016 och lägenheterna stod färdiga och såldes i oktober samma år.

 

Kulingen 6, Hammarbyhöjden, Stockholm
Konverteringsprojekt om ca 300 m2 med godkänt bygglov för 5 bostadsrättslägenheter. Lägenheterna ligger mycket centralt i Hammarbyhöjden och har endast ett par minuters gångväg till tunnelbanan. Byggnationen påbörjades under fjärde kvartalet 2015 och lägenheterna stod klara och blev sålda under våren 2016.