FASTIGHETSUTVECKLING

Koncepthus arbete med fastighetsutveckling stävar efter att genom utveckling och optimering av fastigheters användning skapa mervärde på både kort och lång sikt. Koncepthus söker olika typer av fastigheter att utveckla till bostäder, befintliga hus och villor eller lokaler i lägenhetshus. Även hyreshus för ombildning till bostadsrätter. Koncepthus samarbetar med Jurideko Fastighetspartner, som stödjer bostadsrättsföreningar och byggbolag med juridisk och ekonomisk expertis.


 

Abrahamsberg, Bromma

Koncepthus förvärvade under våren 2017 ett hyreshus i Abrahamsberg i Bromma, Stockholm. Huset har fyra våningar och består av 19 lägenheter på ca 964 kvm. Koncepthus planerar att genomföra en ombildning av hyreshuset till bostadsrätter. Processen kommer påbörjas under sommaren.    

 

Esplanaden, Kalmar

På Esplanaden i Kalmar står tre hyreshus från sent 1800-tal som Koncepthus förvärvade i december 2016. På drygt 560 kvm inryms 15 hyreslägenheter som Koncepthus planerar att ombilda till bostadsrätter. Efter lite upprustning av fastigheten kommer ombildningsprocessen sättas igång och en bostadsrättsförening kommer bildas, varefter lägenheterna kommer säljas.  

 

Råsunda, Solna

Koncepthus förvärvade i oktober 2016 ca 400 kvm yta av bostadsrättsföreningen Vasen 6 i Råsunda, Solna. Ytan är belägen på gatuplan samt souterrängplan i fastigheten. Koncepthus kommer utveckla ytan till bostadsrättslägenheter som kommer bli en del av förening Vasen 6. Byggnationen kommer påbörjas i början av 2017.    

 

 Blackeberg, Bromma
Koncepthus förvärvade i september 2016 ca 150 kvm yta i gatuplan på ett bostadshus i Blackeberg i Bromma norr om Stockholm. 3 lägenheter kommer utvecklas, alla med egen uteplats, och blir en del i bostadsrättsföreningen Spanjoren.

 

Huddinge, Trädgården

I januari 2017 förvärvade Koncepthus lokalyta i Brf Trädgården i centrala Huddinge. 260 kvm råyta ska byggas om till 5-7 bostadsrättslägenheter. Beräknad byggstart hösten 2017. Färdigställt preliminärt våren 2018.

 

 

Avslutade projekt

 

Finntorp, Nacka
Koncepthus förvärvade i maj 2016 en tidigare restauranglokal med bygglov för 4 stycken lägenheter på ca 160 kvm i Brf Bergängen i Finntorp centrum. Byggnationen påbörjades i juni 2016 och lägenheterna stod färdiga i december samma år. Försäljning av lägenheterna skedde under januari-februari 2017.   

 

Stånddrabanten 11, Mälarhöjden, Stockholm
Bostadsfastighet med vattenutsikt i exklusiva Mälarhöjden med närhet till goda kommunikationer. Fastigheten renoverades, byggdes ut och konverterades till lägenheter som säljs i bostadsrättsform. Byggnationen påbörjades första kvartalet 2016 och lägenheterna stod färdiga och såldes i oktober samma år.

 

Kulingen 6, Hammarbyhöjden, Stockholm
Konverteringsprojekt om ca 300 m2 med godkänt bygglov för 5 bostadsrättslägenheter. Lägenheterna ligger mycket centralt i Hammarbyhöjden och har endast ett par minuters gångväg till tunnelbanan. Byggnationen påbörjades under fjärde kvartalet 2015 och lägenheterna stod klara och blev sålda under våren 2016.